Puppies

Doelen met de fok en onze verwachtingen van de koper

Ons doel is het fokken van gezonde weimaraners waarbij aandacht is voor een mooi uiterlijk, een fijn karakter en een will to please. Daarnaast hopen wij met onze fok de genenpool te vergroten voor meer variatie. De weimaraner is een leergierige hond die graag voor u werkt. Dit zal zich uiten in een stabiel karakter.

Van de koper verwachten wij dat deze zich verdiept heeft in het ras en zich realiseert dat de weimaraner een zeer intelligente en energieke hond is waar men actief mee aan de slag moet. Wij vinden het daarom belangrijk dat de koper genoeg tijd heeft om de hond zowel fysiek als geestelijk uit te blijven dagen. Wij beschouwen de jacht als een pré maar ook andere sportieve doeleinden voldoen zolang de hond aan genoeg beweging komt. Wij stellen het op prijs als u bereid bent af en toe een show te lopen met onze honden. Wij hebben de weimaraner tevens als zeer lief in de omgang met jonge kinderen ervaren, mits hier op de juiste manier mee wordt omgegaan. Wij beschouwen stellen met jonge kinderen niet als een hindernis zolang u de hond de noodzakelijke aandacht en uitdagingen biedt waar hij recht op heeft.

Bij de aanschaf van een pup geven wij u het eerste jaar een lidmaatschap van de Vereniging De Weimarse Staande Hond. Deze biedt onder andere één of twee keer per jaar een wandeling aan. Ook houdt deze één keer per jaar een kampioensclubmatch waarbij u de mogelijkheid krijgt een gedragsproef af te leggen waar een certificaat voor kan worden behaald. Verder houdt de weimaranerclub ook een jaarlijkse Jonge-Hondendag zodat fokkers hun laatste nest kunnen showen. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u hier met uw pup aanwezig zou willen zijn.

”A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself”

Josh Billings

Een pup van Mistic Grace

Een nestje van Mistic Grace vereist veel voorbereiding. Al maanden van tevoren begint de zoektocht naar een adequate dekreu voor onze Misthy. De dekreu wordt door ons op gezondheid, schoonheid, werkpassie en een deugdelijk karakter geselecteerd. Onze pups zijn in het bezit van een stamboom en staan geregistreerd bij De Raad van Beheer.

De pups worden bij ons thuis in de woonkamer geboren en gedurende de 7 tot 8 weken dat zij bij ons blijven worden zij hier ook verzorgd. Wij streven ernaar de pups zoveel mogelijk te laten wennen aan allerlei omstandigheden in en om het huis. Al vanaf de geboorte wordt er veel met onze pups geknuffeld en gespeeld. Ook maken zij kennis met de stofzuiger, grasmaaier, televisie, autorijden en de deurbel. Tevens trachten wij de pups alvast zindelijk te maken via de krantenmethode. Onze pups slapen ’s nachts in hun kennel welke voorzien is van een bench waar zij zich veilig in kunnen terugtrekken. Zodoende zijn onze pups vaak al gewend om ’s nachts in een bench te slapen. In onze tuin maken de pups kennis met gras, zand en water. In de laatste weken bij ons thuis geven we de pups verschillende soorten speelgoed en introduceren we hen met wild.

Bent u na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd in een weimaraner van Mistic Grace? Dat vinden wij natuurlijk geweldig nieuws.

Onze pups worden toegewezen op basis van een gedragstest welke in de zevende levensweek wordt afgenomen door een gediplomeerd gedragstherapeut. Hierbij worden uw gezinssituatie en uw doelstellingen met de hond in het eindoordeel meegewogen. Onze pups vliegen uit in de zevende à achtste levensweek. Om in aanmerking te komen voor een pup van Mistic Grace kunt u zich inschrijven voor de wachtlijst. Hiervoor kunt u ons altijd telefonisch of via het contactformulier bereiken. Wij nodigen u dan uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons thuis. Wij kiezen met veel zorg een passende eigenaar uit voor onze pups. Wij willen u er daarom op attenderen dat een plaats op onze wachtlijst niet garandeert dat er een pup voor u beschikbaar is.