Even kennismaken…

Mijn naam is Rita Nijland en samen met mijn man Fred hou ik de Weimaranerkennel of Mistic Grace. Wij wonen met ons gezin in Haaksbergen. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden en had ik de wens hier ooit mee te fokken. In 1995 heb ik zodoende mijn A.K.K.-diploma (Algemene Kennis Kynologie) gehaald in Amsterdam. Vervolgens heb ik mij met veel toewijding bezig gehouden met het fokken van een ander ras. Toen mijn man en ik kinderen kregen ben ik hier mee gestopt. Nu de kinderen ouder zijn willen wij ons toeleggen op de fok van Weimaraners.

In 2013 zijn wij in aanraking gekomen met schietsport en de jacht. Wij zijn sinds 2015 beide officieel jager en zodoende begon de zoektocht naar een jachthond die bij ons past. Ons oog viel al snel op de Weimaraner. Wij hebben de Weimaraner als een zeer mensgerichte hond leren kennen, in huis het liefst zo dicht mogelijk bij je zijn en in het veld je niet uit het oog verliezen. Op jacht plezierig onder het geweer. Naast een gracieus uiterlijk is de Weimaraner zeer slim, speels en erg mensgericht. Het is een sportieve hond die graag voor je werkt. De Weimaraner staat met name bekend als jachthond maar het ras is tevens geschikt voor andere doeleinden. Het is een energieke hond waar actief mee moet worden gewerkt.

Deze karaktereigenschappen spraken ons erg aan en in het najaar van 2015 mochten wij dan eindelijk onze Misthy “Broadway Dancer of the Grey Noble” ophalen. Het begin van een groot avontuur.

Wij nemen haar veel mee op praktijkjacht in Duitsland. Maar ze neemt vooral een centrale rol in binnen ons gezin. Ze is een relaxte, tevreden hond in huis en een actieve, speelse hond buiten. Door onze liefde voor haar ontstond al snel de wens om een nestje te fokken. Ons doel is het fokken van gezonde Weimaraners met aandacht voor een mooi uiterlijk en een fijn karakter met veel baasgerichtheid. Wij kwamen op de kennelnaam ‘’Of Mistic Grace’’ omdat wij de naam van onze Misthy en haar gracieuze uiterlijk in onze kennelnaam wilden verwerken.

Een kleine waarschuwing vooraf,

Voordat u het weet heeft een Weimaraner uw hart gestolen!

Heeft u interesse? Neem dan gerust contact met ons op, we staan u graag te woord. Wellicht tot ziens en een hartelijke groet, Fred & Rita Nijland

Wij zijn lid van: Vereniging De Weimarse Staande Hond

Onze kennelnaam staat geregistreerd bij Raad van Beheer en de FCI.