Links

Links


De Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland is de overkoepelende organisatie van (ras)honden in Nederland. Het kynologische werkterrein omvat kennis van het fokken van raszuivere honden, gezondheid, en alle vormen van hondensport. Via de website informeert de Raad van Beheer alle hondenliefhebbers.

Machteld van der Linden is gediplomeerd gedragstherapeut en biedt begeleiding bij ongewenst gedrag van uw hond aan. Zij heeft veel affiniteit met de Weimarse staande hond.

Amerikaans kunstenaar William Wegman raakte geïnspireerd door zijn eigen Weimarse staande honden. De portretten waarin de Weimaraners vaak een menselijke houding aannemen hebben hem wereldwijde faam opgeleverd.

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging is de grootste belangenbehartiger van jagers en wildbeheereenheden in Nederland. Ook als u geen jager bent raden wij u aan een jachtcursus van de KNJV te volgen met uw Weimaraner.

De Vereniging de Weimarse Staande Hond is de rasvereniging voor fokkers en liefhebbers van Weimaraners. Op de website vindt u alle informatie over het ras, shows en andere activiteiten.

LICG is een onafhankelijke website welke u voorziet van deskundig advies over het verantwoord kopen en houden van uw huisdier.

De website jachthonden.nl geeft u informatie over werkende jachthonden. Van de verschillende jachthondenrassen tot aan de verzorging en proeven.